Beauty·Face

Mismatch makeup: dit kun je beter niet samen gebruiken

Iedereen kent het wel: wil je een flawless look maken, werkt je make-up niet helemaal mee. Soms kan dit liggen aan de combinatie van producten die je gebruikt. Wil je weten wat je beter niet samen kunt gebruiken? Lees dan snel verder!

Vloeibaar goes first!
Net je gezicht gepoederd en er dan achter komen dat je je favoriete liquid blush bent vergeten aan te brengen. Been there, done that. Soms kun je dit achteraf als nog doen, maar in de meeste gevallen wordt het er niet mooier op als je een vloeibaar product over een poeder aanbrengt. Het wordt vlekkerig, cakey en soms verschuift het product er onder totaal. Pak dus voor deze ene keer toch maar een poeder blush.

Olie en water is geen combinatie
Ooit afgevraagd waarom die ene foundation niet goed zit in combinatie met je favoriete primer? Check de ingrediënten eens! Het is algemeen bekend dat olie en water geen goede combinatie zijn, maar dat dit ook geldt voor beautyproducten wordt nog wel eens vergeten. Pak dus het liefst een primer, foundation en concealer die alle drie op basis van olie of op basis van water zijn gemaakt. De kans is het groot dat het een stuk beter werkt.

Let op de kleurencombinaties
Iets wat ik nog wel eens ‘fout’ zie gaan is het combineren van bepaalde kleuren en ondertonen. Een warme oogschaduw en blush met een koele lipstick bijvoorbeeld. Of een koele highlighter bij een warme look. Uiteraard is dit ook deels een kwestie van smaak en iets persoonlijks, maar het is een feit dat sommige kleuren gewoon niet echt samen gaan. Denk bijvoorbeeld aan felblauwe oogschaduw met een fel rode/roze/oranje lipstick. Vaak is dit erg moeilijk te combineren. Er is echter geen goed en fout in make-up, doe vooral wat je zelf leuk vind en if you like it, rock it!

Maak van je gezicht geen discobal
Ik hou van highlighter en een beetje glow, maar less is more. Zeker bij een vette huid zijn sommige producten niet heel handig om te gebruiken. Een liquid illuminator onder je foundation kan er voor zorgen dat je huid een gezonde glans krijgt, maar in sommige gevallen laat het de huid alleen maar vettig ogen. Zelf gebruik ik alleen highlighter en bij speciale gelegenheden glitter. Let dus vooral een beetje op met de hoeveelheid highlighter die je gebruik in combinatie met een liquid illuminator en/of glitter.

Q: Wat is jouw favoriete make-up tip?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.