Lifestyle

5x Thuiswerk tips van een thuisstudie studente

Sinds 2020 maakt thuiswerken voor veel mensen een deel uit van het ‘nieuwe normaal’. Toch kan het lastig zijn om thuis goed te focussen: je bent in je eigen omgeving die vaak veel prikkels bevat, het is vaak namelijk niet ingericht om er te werken. Vandaag geef ik 5 tips die voor mij als thuisstudie studente goed werken!


Richt een deel van je huis in als ‘thuiswerkplek’
Zelf heb ik een kamer ingericht als een soort kantoor. Hier staat mijn bureau, spullen die ik voor mijn blog nodig heb en hier kan ik rustig zitten als mijn ouders ook thuis zijn. Even geen afleiding. Daarnaast merk ik dat ik in mijn kantoor vaak meteen een stuk productiever ben, omdat ik daar vooral zit als ik iets aan school of aan mijn blog ga doen. Het helpt om deze kamer een beetje inspirerend, maar vooral ook rustig in te delen. Een opgeruimd bureau werkt lekkerder dan een bureau vol papieren.

Laat je niet verleiden door je telefoon
Mijn telefoon is zeker mijn grootste afleiding. Ik leg mijn telefoon dan ook vaak op de kop of even in een la. Heb je je telefoon nodig voor je werk? Dan is het misschien handig om een app als Offtime of Cold Turkey te downloaden. Met Offtime kun je bepaalde meldingen (tijdelijk) blokkeren, hierdoor wordt je niet afgeleid door bijvoorbeeld een binnenkomende Snapchat. Vaak aan het scrollen op social media? Gebruik dan een app als Cold Turkey. Hiermee kun je apps en website voor een bepaalde tijd blokkeren en moet je dus wel met je werk bezig.

Neem op tijd pauze en zorg goed voor jezelf
Dit is iets waar ik zelf nog wel eens moeite mee heb, als ik eenmaal bezig ben werk ik het liefst achter elkaar door tot het af is. Doe dit echter niet! Probeer je pauze tijden aan te houden of maak voor jezelf een nieuw schema inclusief pauzes. Zorg er ook voor dat je genoeg drinkt en op tijd eten pakt. Probeer in de pauze ook even iets van beweging te krijgen, grote kans dat je thuis niet in de juiste houding achter het bureau zit.

Meetings? Hou iedereen op de hoogte
Heb je online meetings? Zorg er dan voor dat je huisgenoten hier van op de hoogte zijn. Het is fijn als het rustig in huis is. Niet alleen komt dit een stuk professioneler over, het is ook makkelijker om je aandacht bij het gesprek te houden. Zorg er ook voor dat je gepast gekleed bent, in een onesie voor de camera zitten is niet erg netjes.

Maak een planning
Ik kan niet zonder to do lijstjes. Probeer wat dingen uit en ga voor de manier die voor jou het beste werkt. Persoonlijk gebruik ik het liefst een Mascha Planner voor mijn schoolwerk, voor mijn blog gebruik ik het programma Notion. Op deze manier houd je overzicht in je werk en weet je precies wat je taken voor die werkdag zijn.

Q: Werk jij graag thuis?

Stock foto’s: Ivory Mix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.