Lifestyle·Music

Voor het eerst naar een concert? 5 tips om je goed voor te bereiden!

Voor wie mij al een tijdje volgt is het waarschijnlijk geen verrassing dat ik van concerten hou. Inmiddels ben ik naar 12 concerten geweest en heb ik er nog 4 gepland staan in de komende maanden. Toch kan een concert erg overwhelming zijn, zeker als je er voor het eerst heen gaat. Daarom deel ik vandaag de 5 beste tips om je voor te bereiden op een concert!

1. Check je tickets!
Koop je tickets altijd bij een betrouwbaar verkooppunt, vaak is dit bijvoorbeeld Ticketmaster of de zaal waar het concert gehouden wordt. Houd dus goed in de gaten welke link de artiest deelt, dit is de enige plek waarvan je zeker weet dat de kaartjes echt zijn. Een ticketsale kan erg stressvol zijn, een tijdje terug schreef ik een artikel waarin ik mijn tips deel. Zijn de kaartjes uitverkocht? Dan kun je vaak tickets kopen via Ticketswap. Pas hier wel mee op, want ondanks dat Ticketswap altijd nog veiliger is dan andere doorverkoop sites kunnen de tickets nep zijn. Bij evenementen van Ticketmaster kun je vaak ook nog doorverkoop tickets kopen, houdt dit dus goed in de gaten! Koop bij voorkeur van iemand die betrouwbare informatie geverifieerd heeft en al meerdere tickets heeft verkocht. Als je je tickets hebt is het belangrijk om te kijken naar de informatie: moet je je tickets printen of moet je ze via je telefoon laten scannen? Check dit altijd nog goed voordat je op weg gaat.

2. Kom (als het kan) op tijd
Wil je vooraan staan? Bij kleine concerten is dit vaak geen probleem. Kom in ieder geval ongeveer een uur tot anderhalf uur voordat de deuren open gaan. Wat ik heb gezien bij de kleinere concerten is dat mensen vaak vrij laat komen, ongeveer een kwartier voordat de deuren open gaan wordt het écht druk. Als je naar een concert gaat in een grote zaal, is het handiger om zogenaamde ‘golden circle’ of ‘VIP’ tickets met early entry te kopen. Je mag dan eerder naar binnen dan de rest en zo sta je dus automatisch vrij dichtbij het podium. Hou er wel rekening mee dat de rijen echt verschillen per artiest. Voor een concert van Harry Styles liggen mensen vaak dagen in de rij, dat zal bij een lokale band niet snel voorkomen. Geen zin om in de rij te staan? Achterin heb je vaak meer beweegruimte en vooral in kleine zalen is het zicht vaak nog steeds prima. Toch raad ik het aan om er te zijn voordat de deuren open gaan als je het voorprogramma ook graag wilt zien, het scannen van tickets gaat niet altijd even soepel en snel.

3. Hoge hakken? Laat die maar thuis
Bij concerten moet je vaak lang staan. Mijn ultieme concert tip is dus om fijne kleding en dan vooral schoenen aan te doen. Op hoge hakken houd je het waarschijnlijk geen uren vol, zeker niet als er wordt gedanst of gesprongen. Zelf doe ik vaak sneakers aan, maar ook ik heb wel eens deze fout gemaakt door laarsjes te dragen. Geen pretje, zeker niet als je daarna nog terug moet lopen naar een station.

4. Stay hydrated en zorg voor voldoende energie
Een hele belangrijke: drink genoeg water. Ik snap dat het vervelend is als je tijdens het concert naar de wc moet, maar het is nóg vervelender als je flauwvalt en de helft van het concert moet missen. Zelf zorg ik er altijd even voor dat ik voor en na het concert een zoet drankje drink, het liefst Aquarius. Tijdens het concert is het verstandig om water bij je te hebben. De meeste zalen geven aan dat er geen eigen consumptie mee naar binnen mag, maar in mijn ervaring doen ze er uiteindelijk vaak niet heel moeilijk over mits de dop wordt weggegooid. Probeer dit dus zeker, ze kunnen hooguit je flesje weggooien bij binnenkomst. Nog een tip: neem Dextro mee! Dit geeft je net even dat beetje extra energie dat je wellicht nodig kunt hebben. Voel je je toch niet helemaal lekker? Geef dit aan bij de mensen om je heen en ga zo snel mogelijk naar de EHBO of probeer de aandacht te krijgen van de security als dit niet meer op eigen kracht lukt.

5. Maak je opslag leeg
Wil je het concert filmen? Zorg er dan voor dat je voldoende opslag op je telefoon hebt. Verwijder onnodige apps, Whatsapp-gesprekken en zet foto’s over naar je laptop of online opslag. Trust me, er is niks vervelender dan je favoriete nummer niet kunnen filmen omdat je opslag vol zit. Bespaar jezelf de stress en neem hier een paar dagen voor het concert de tijd voor.

Q: Wat is jouw ultieme concert tip?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.