Food·Proeven

Air Up review: water met een smaakje door middel van geur?

Je hebt ze vast al wel voorbij zien komen: de flessen van Air Up. Water met een smaakje maar zonder enige toevoegingen, je proeft de smaak dankzij de geur van de pod. Klinkt ideaal toch? Na vele reclames en lang twijfelen besloot ik om een fles (met een collectie pods uiteraard) aan te schaffen. Zou het echt werken?

Ik koos uiteindelijk voor de roze fles, waar je een zakje perzik pods bij krijgt. Verder koos ik zelf nog een proefpakket met daarin 5 smaken, een zakje met cola pods en een zakje met mango-passievrucht smaak. Vooral de cola leek mij heel interessant, aangezien dat vaak toch een sterke smaak geeft.

Laten we beginnen bij het praktische gedeelte: de bestelling moet uit Duitsland komen. Ga er dus maar vanuit dat je ongeveer een (halve) week op je pakketje moet wachten. Geen probleem uiteraard, maar wel iets om rekening mee te houden. Mijn track & trace code deed het niet, dus het was een verrassing wanneer de fles binnenkwam. Het product zit goed en leuk verpakt. Mijn fles zat al in elkaar, maar aangezien er meerdere keren wordt uitgelegd hoe de fles in elkaar moet weet ik niet of dit altijd het geval is.

De pods zitten goed verpakt in een zak en daarin nog eens in een plastic bakje. Je klikt de pod op de fles en kunt vanaf dan beginnen met drinken. Ik probeerde eerste de mango-passievrucht smaak, aangezien die het dichtst bij de houdbaarheidsdatum was. Helaas viel de smaak mij meteen tegen, best vreemd want de pod ruikt vrij sterk. Ik proefde eigenlijk een soort zure/bittere smaak, die heel ver weg iets van fruit weg had. Niet mijn ding. Ergens was ik op dit moment al een beetje bang voor een miskoop, de flessen zijn, zeker in combinatie met de pods, namelijk vrij prijzig.

Toch begon ik met goede moed aan de cola, of zoals Air Up het noemt: kola pods. Deze pods ruiken vreselijk sterk, zelfs door het zakje heen kun je de geur al ruiken. Wel ruiken ze erg lekker. Ik activeerde de pod, maar tot mijn verbazing smaakte ook deze pod bitter en zelfs vrij chemisch. Zo jammer! Ook bleef ik de geur de hele avond ruiken.

Ik denk zelf dat dit allemaal te maken heeft met het feit dat mijn smaak is veranderd en verminderd sinds corona. Mierzoete dingen lijken voor mij nu bijvoorbeeld ‘normaal zoet’, ook zit er voor mijn gevoel aan dingen die naar koffie zouden smaken soms een dropsmaak. Mijn moeder kon de cola pods namelijk wel goed proeven en ook van vriendinnen hoor ik goede dingen over de Air Up fles. Ik wil dus zeker niet zeggen dat het een slecht product is, maar mocht je net als mij problemen hebben met proeven/ruiken, is dit wel even iets om rekening mee te houden.

Voor mij was deze fles dus helaas geen succes, maar gelukkig heb ik de fles uiteindelijk kunnen doorverkopen. Air Up neemt namelijk geen gebruikte flessen terug i.v.m. hygiene uiteraard.

De Air Up flessen en pods zijn te koop via de website van Air Up. De prijzen variëren per kleur en smaak. Zelf heb ik €68,80 gegeven voor een roze fles, 2 zakjes pods en een proefpakket. Het is dus vrij prijzig, maar als het voor jou werkt is het een leuke manier om extra water binnen te krijgen.

Q: Heb jij Air Up al eens geprobeerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.