Lifestyle·Video's·Hotspots·Travel

Een dagje Artis Amsterdam! (+ video)

Als kind vond ik dierentuinen altijd al een van de leukste uitjes om te doen en dat is nog steeds niet veranderd. Ik hou gewoon van dieren en van fotografie. Een dierentuin is natuurlijk de perfecte plek om deze twee dingen met elkaar te combineren. In de zomervakantie ben ik met een vriendin naar Artis in Amsterdam geweest. Een in verhouding kleine dierentuin in het centrum van Amsterdam, maar toch een van de leukere parken waar ik ben geweest!

Allereerst vind ik het erg belangrijk dat een dierentuin goed met de dieren omgaat. Ruime hokken en gezonde dieren is wat mij betreft een eis. Artis heeft dit, ondanks de ‘kleine’ locatie, erg goed geregeld allemaal. De enige dieren die ik graag in een wat groter verblijf zou willen zien zijn de katachtigen: de panter, de cheeta en vooral de leeuwen. Verder zijn de verblijven ruim en netjes. De dieren oogden dan ook gezond en tevreden.

Het park zelf is prachtig aangelegd met vele bloemen, bankjes en beelden. Geen wonder dat Artis sinds 2020 een officiële botanische tuin is! Vooral de Japanse tuin vond ik erg leuk aangelegd, dit is ook meteen een plek waar je even uit de drukte van het park kan bijkomen mocht dit nodig zijn. Het enige nadeel is dat alles wat mij betreft wat beter aangegeven mag worden. Je komt soms zo maar op plekken waarvan je niet wist dat het er was. Ergens een leuke verrassing, maar als je alles graag wilt zien is dit niet heel handig. Er zijn ook geen plattegronden meer te koop.

Ik vond vooral de katachtigen en de apen erg leuk om te zien. Ook de zeehonden zien zwemmen is echt een aanrader! Dit staat voor mijn gevoel ook niet erg duidelijk aangegeven, maar het zeker de moeite waard om het ‘onderwater gedeelte’ even op te zoeken! Het aquarium was helaas dicht voor onderhoud, hier ga ik zeker nog een keer heen zodra het geopend is.

Benieuwd geworden naar het park en de beelden van de dieren? Ik heb uiteraard een sfeerimpressie gemaakt!

Kun je de video niet zien? Klik dan hier!

Q: Ben jij al eens in Artis geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.