Hobby·Lifestyle

Nachtvlinder – Teske de Schepper boek review

Ik heb besloten dat ik de komende tijd meer wil lezen, volgend jaar zul je dit dus ook vaker op mijn blog tegen gaan komen. Het eerste boek dat ik heb gekozen om te lezen is het boek ‘Nachtvlinder’ van influencer Teske de Schepper. Teske was mijn inspiratie om jaren geleden te beginnen met bloggen, ik wil mijn mening over haar eerste boek dan ook graag met jullie delen.

De cover vind ik zelf erg leuk gedaan. Anders dan de meeste biografieën, maar toch erg eigen doordat ze er zelf getekend op staat. Erg passend bij het toch wel creatieve karakter van dit boek. In Nachtvlinder schrijft Teske namelijk niet alleen over gebeurtenissen in haar leven, er staan ook gedichten in. Dit maakt het boek een stuk origineler.

In Nachtvlinder zoekt internetpersoonlijkheid Teske naar de meest pure versie van zichzelf. Een versie die gedurende de afgelopen jaren dat ze vele fans tevredenstelde, geregeld van haar wegdreef. Het resultaat is een uitzonderlijk mooie mix van rauwe poëzie en goudeerlijke verhalen die laat zien wat er schuilgaat achter haar door velen geliefde verschijning. Een zeldzame ode aan eerlijkheid in de YouTube-generatie, een oproep om trouw te blijven aan jezelf.

Bol.com

Het boek gaat dus over het leven van de schrijfster Teske. Toch denk ik dat dit boek zelfs interessant kan zijn als je geen idee hebt wie de schrijfster is. Het is anders dan andere biografieën; kwetsbaarder en het gaat diep in op gevoelens en mentale gevolgen van de online wereld. Ook de gedichten zijn erg pakkend. Ik ben zelf helemaal geen kenner als het aankomt op poëzie of lezen in het algemeen, toch weten de gedichten mij te raken.

Ik vind het een prachtig boek. Sterker nog, ik heb het boek van 196 pagina’s in een paar uur uitgelezen. Gek genoeg herken ik mezelf compleet in veel van de gevoelens die ze omschrijft, zelfs als de situaties verschillen. Het is heel open en kwetsbaar geschreven, toch geeft het geen negatief gevoel.

Ik kan zeker aanraden om dit boek te lezen als je van kwetsbare en eerlijke verhalen houdt. Ik ben van plan om de meeste boeken die ik heb te verkopen na het lezen aangezien ik er simpel weg geen plek voor heb, maar dit boek blijft zeker staan in mijn boekenkast.

Titel: Nachtvlinder
Auteur: Teske de Schepper
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Genre: Literaire romans
Release date: 25 februari 2020
Aantal bladzijdes: 196
ISBN: 9789401613866
Prijs: €10,00*
Nachtvlinder is onder andere te koop bij Bol.com en Bruna

Q: Welk boek moet ik de komende tijd zeker gaan lezen?

*Prijs gebaseerd op de prijs van Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.